Welkom bij stal Wilting te Dalen.  
   
Armani  


   

Armani (Patijn x Milano).

       

 

Historie Stal Wilting te Dalen:

Stal Wilting te Dalen vindt zijn oorsprong in de negentiger jaren.
Halverwege de jaren negentig kocht gerrit zijn eerste tuiger Jodini v Indiaan. Hiermee sloeg het paardenvirus toe bij gerrit en zijn vader.

Al snel werd een tweede tuiger aangeschaft, Kimone (v.Renovo). Deze paarden werden beide voor de fokkerij ingezet.Het eerste veulen Pudini (v. Jochem) ontving op de lokale keuring een 1A premie. De moeders echter werden beide geen ster. Toen werd voor hun duidelijk dat kwaliteit belangrijk was.Een derde tuiger werd aangeschaft. Het betrof de stermerrie Jerona (v. Pygmalion). Vanaf dat moment werd constant gezocht naar verbetering van kwaliteit. Diverse paarden passeerden de revue.

Op het zuidenveld van 2000 in Dalen deed Oom-zegger Martin Uineken zijn intrede als voorbrenger van de paarden op keuringen. Op bescheiden schaal wordt af en toe een paard op concours uitgebracht. Tijd gebrek belet ons om dit op grote schaal te doen. Fokkerij is toch het belangrijkste voor ons.

Helaas in februari 2005 overleed vader Giens Wilting plotseling. Vanaf dat moment was er nog meer (mede voor hem) het streven om op een hoger niveau te komen. Dit resulteerde is het ster worden van eigen fokprodukt Viantha G.W dat zelfde jaar. Deze werd tevens beste eigen gefokte 3-jarige op de lokale keuring. Inmiddels vonden diverse veulens hun afzet door heel nederland. En zelfs ver daar buiten.
 
Gerrit ging in oktober 2007 samenwonen met Baudy Heemskerk. Zij kwam al uit de "paardenwereld" maar nieuw tussen de tuigers.
In 2007 was er voor het eerst een fokproduct aangewezen voor de 2e bezichtiging in Den Bosch. Het betrof Zorro G.W. (Sander x Gibraltar) uit de keur- preferente merrie Liantha. Het jaar daarop gingen we weer een stapje hoger. Toen werd Armani G.W (Patijn x Milano) uit de stermerrie Salonka aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Helaas werd door omstandigheden de hengst door de toemalige eigenaar niet aangeleverd en later verkocht naar Italie. Mede daardoor sloegen wij in 2008 weer een nieuwe weg in. Na selectie van de veulens fokken wij de hengsten nu zelf op. De toekomst zal uitwijzen of dit de juiste weg is....

 

Handelsonderneming GW denkt met u mee!

Komt u gerust eens in de winkel kijken, van ma t/m vrijdag geopend van 19.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 17.00 uur.